Untitled Document
Untitled-1
 

 

Puppy's ....

 

Onze pupjes van 2020 zijn uitgevlogen...Zowel Julie als Kensi hebben hun eerste nestje gehad in 2019/2020 en we verwachten geen nieuwe pupjes meer dit jaar.

Voor info over waar eventueel wel pupjes beschikbaar zijn verwijzen we u graag naar de rasvereniging.

 

****

Onze pups komen uiteraard met :

- FCI stamboom

- Dierenpaspoort

- DNA certificaat Raad van Beheer

- Vaccinatie en meerder malen ontwormt

- Schriftelijke verkoopovereenkomst

- Diverse gezondheidsonderzoeken en DNA onderzoeken

- Puppy pakket etc.

*****

Hiermee bedoelen we mensen die o.a. weten...

- dat je een Coton niet voor 400,- € aanschaft...

- dat je een hond neemt voor het leven en niet alleen voor kerstmis...

- die weten dat een Coton vachtverzorging nodig heeft, en niet direct de schaar wil hanteren....

- de Coton een gezelschapshond is die er niet van houd hele dagen alleen thuis te zitten...

..en bovenal mensen die bergen liefde te geven hebben, om dat dan ook terug te mogen ontvangen !

Wie bieden in dat geval een zorgvuldig gefokt pupje, dat van geboorte tot het uitvliegen uit het nest met liefde en zorg is omringd en opgevoed, goed is gesocialiseerd en volledig gecontroleerd door onze dierenarts zal worden afgegeven.

Onze honden voeden wij met Royal Canin honden brok en Duck vers vlees.

 

 

**************************

Klik hier om onze eerdere nestjes te zien

 
ONS DOEL
Ons doel is het fokken van een mooie, lieve maar vooral gezonde coton !

Al onze puppies worden geboren en groeien op in de huiskamer, tussen onze volwassen honden en onze kinderen.

Pups worden ingeënt en ontwormt, hebben een FCI stamboom en voldoen aan de fokkerijbepalingen van de Nederlandse rasvereninging. (Pekingees en Dwergspanielclub)

Alle ouderdieren zijn getest op oogafwijkingen en vrij bevonden.

Al onze fokdieren hebben deelgenomen aan de DNA tests op de afwijkingen CMR, Bnat, PH1, DM, v Willebrandt en MH

Neem voor meer vrijblijvende informatie gerust contact met ons op !

 
 
PUPINFORMATIE
Op deze pagina willen we U graag antwoord geven op een aantal veelgestelde vragen en waarschuwen voor broodfokkers! Aan deze pagina wordt nog gewerkt, komt U rustig nog eens terug !
 
Wat is een broodfokker ?
Een broodfokker is iemand die zijn brood verdient aan het fokken van honden. Vaak zijn dit ook handelaren ipv fokkers. Pups worden opgekocht in bvb. Oostbloklanden of van andere fokkers die puur fokken ten behoeve van dergelijke handelaren. Pups groeien op in schuren en zitten daar gedoemd om ziek te worden in kleine hokjes. Moederhondjes krijgen vaak nest op nest zonder pauze tussen de nesten en als de pups al gezond zijn bij aankoop vertonen ze vaak ernstige gedragsafwijkingen vanwege gebrek aan socialisatie. Men kan hierbij denken aan angstgedrag maar ook agressie, onzindelijkheid etc komen regelmatig voor. Ouders zijn meestal niet raszuiver en men weet niet wie hij koopt. Ouderdieren zijn nergens op onderzocht en vaak komen afwijkingen op latere leftijd aan het licht. Dergelijke fokkers geven dan "niet thuis" .

Helaas hebben wij als verantwoorde fokkers al diverse mensen op bezoek gehad met dergelijke ervaringen. Hun verhalen zijn hartverscheurend ! Honderden tot duizenden euro's zijn vaak uitgegeven aan dergelijke pups om de pup dan uiteindelijk toch te verliezen...natuurlijk gaat het niet altijd fout maar het zal uw hondje maar zijn !!

Gelukkig zijn ook de Raad van Beheer en andere organisaties het eens over het feit dat dergelijke praktijken moeten stoppen en wordt er gewerkt aan een centraal fokbeleid wat eisen gaat stellen aan fokkers en het afgeven van stambomen van de Raad van Beheer. Tot nu toe echter is het in Nederland nog zo dat als men twee raszuivere hondjes van 1 ras met elkaar kruist men een stamboom kan aanvragen en deze dan ook krijgt !! Laat een stamboom dus geen garantie zijn voor een gezonde en verantwoord gefokte hond !!

Klik op deze link om artikelen te bekijken van het TROS programma Radar over de hondenhandel. Wees gewaarschuwd, beelden zijn schokkend !! http://www.trosradar.nl/index.php?id=602

Klik op deze link als U het verhaal wilt volgen van een met Parvo besmet pupje uit een puppyboerderij.(Dit verhaal is afkomstig van de website van dierenkliniek Kalverbos. Ook Nederland en Belgie zijn ze helaas " rijk "..

Let op, ook pup uit de dierenwinkel komen vaak bij handelaren vandaan !! http://www.kalverbos.nl/parvopup.htm

 
 
Waar moet ik dan op letten bij aanschaf van een pupje ??
Dat zijn vele dingen....

Als basis :

 • Bij een goede fokker bent U altijd welkom voor bezoek aan de kennel/ pups. Maak wel eerst even een afspraak.

 • Bij een goede fokker groeien pups op in de woonkamer.

 • Bij een goede fokker is de moederhond altijd aanwezig en bij haar pups te zien. Laat U niet wegsturen met een raar verhaal, natuurlijk komt het heel incidenteel voor dat een moederhond sterft bij de geboorte maar verder hoort ze er gewoon te zijn totdat de pups minimal 6 weken oud zijn.
  Sommige fokkers plaatsen teven buitenshuis als ze geen pups hebben, wij keuren dit niet per definitie af maar onze teven zijn altijd bij ons thuis. Deze teven gaan vaak terug naar hun eigenaar als de pups 6 weken oud zijn.

 • Een goede fokker is aangesloten bij de rasvereniging.

 • Alle ouderdieren dienen bij de Coton de Tulear onderzocht te zijn op erfelijke oogafwijkingen. Vraag ook naar dit onderzoek, dit mag niet ouder zijn dan een jaar en de hond moet vrij bevonden zijn van op zijn minst PRA en cataract !Neem geen genoegen met een mondelinge toezegging, een goede fokker heeft niets te verbergen en laat U graag de bijbehorende papieren zien. Voor meer info over oogafwijkingen bij de Coton de Tuléar klik hier.

 • Een goede fokker levert zijn pups met een koopovereenkomst welke tevens garantiebepalingen bevat. Klik hier voor een voorbeeld van zo'n overeenkomst.

 • Een goede fokker staat U bij met allerhande advies, ook na verkoop van de pups.

 • Een goede fokker zal ook graag willen weten waar zijn pupjes naar toe gaan en zal U dus geen pup via de telefoon verkopen! Ze zullen u vragen eerst eens langs te komen voordat ze u definitief een pup toezeggen.

De pup zelf :

 • Dient zich vrolijk en vrij te bewegen. Pups zijn natuurlijk baby's en snel moe, dit dient niet verwart te worden met een ziek in een hoekje liggend pupje.

 • Zijn oogjes dienen helder te staan, de pup dient schoon te zijn, het nest dient schoon te zijn.

 • Pups dienen op 6 weken te worden gevaccineerd, op 2, 4, 6 en 8 weken te worden ontwormt. Deze behandelingen staan in zijn dierenpaspoort wat elke pup bij aflevering behoord mee te krijgen. Dit dierenpaspoort bevat ook een gezondheidsverklaring van de dierenarts. Belt U deze bij twijfel rustig op!

 • Pups met stamboom worden voorzien van een microchip door de Raad van Beheer. Het nummer van deze chip laat o.a. zien dat het hondje een rashondje is. Pups gechipt door de dierenarts krijgen een ander begin nummer. Voor meer info hieromtrent klik hier. Rashonden worden verplicht gechipt door de Raad van Beheer.